Na pol pobarvani pirhi

Čar na pol pobarvanih pirhov je ravno v njihovi preprostosti! Nepobarvane površine se lepo povezujejo z enostavno barvno dekoracijo, ki jo dosežemo z delnim pomakanjem pirhov v barve.

V tem primeru so osnova jajca bele barve, ki jih v velikonočnem času pri nas najdemo v bolje založenih trgovinah, prav tako pa lahko enak postopek uporabimo tudi pri temnejših jajcih. Če želimo pirhe uporabiti zgolj kot dekoracijo, jih pred barvanjem izpihamo, skoznje napeljemo vrvico in obesimo v prostoru.

3 - na pol pobarvani pirhi - brezideje.si

4 - na pol pobarvani pirhi - brezideje.si

2 - na pol pobarvani pirhi - brezideje.si

Potrebujemo:

  • jajca
  • posodice za barve
  • vročo vodo
  • barve
  • podstavek za odcejanje
  • žlico
  • kis

Postopek izdelave

Po navodilih na embalaži pripravimo barve v posodice in dodamo žličko kisa. Jajca skuhamo in še topla pomakamo v barve. Dlje časa kot so namočena, bolj bodo izrazitih barv.

9---na-pol-pobarvani-pirhi---brezideje.si

Za ustvarjanje odtenkov v barvo na hitro pomočimo jajce malo čez polovico. Nato drugič pomočimo jajce do polovice za malo dlje časa. Tretjič pustimo spodnji del v barvi še nekaj časa, da se močno obarva. Pri izdelavi dvobarvnega pirha pomočimo konico jajca v eno barvo in ga osušimo. Nato pomočimo v barvo še drugo polovico. Sredino pustimo nepobarvano.

7 - na pol pobarvani pirhi - brezideje.si

Veliko zabave ob odkrivanju barvnih kombinacij!

vir: ohjoy.blogs.com

8 - na pol pobarvani pirhi - brezideje.si

Vsi oblikovalski navdušenci lahko z malo dodatnega truda in izdelavo nalepk s številkami na podoben način ustvarimo tudi svojo Pantone barvno lestvico.

vir: howaboutorange.blogspot.com

0 komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

There are no products