Lučka za noč čarovnic

Čarovnice, netopirji, duhovi in ostala strašna bitja se bodo na zadnjo oktobrsko noč zopet podali na svoje nočne pohode. Najlažje se jih ubranimo tako, da si še pravi čas zavihamo rokave in izrezljamo veliko nasmejano bučo. Vanjo vstavimo prižgano svečo in jo postavimo pred hišna vrata ali na okensko polico.

Tistim, ki predstavlja tole bučno rezljanje preveliko packanje pa bodo strašne lučke ravno pravšnje nadomestilo. Važno je, da se sveti v temi! Lahko jih izdelate v večjem številu, različnih velikosti in jih obesite pred hišo na staro jablano ali vrtno ograjo. Lahko pa jih enostavno postavite na okensko polico.

Potrebujemo:

  • steklen kozarec za vlaganje
  • oranžen papir
  • prosojen rumen ali oranžen papir
  • lepilni trak
  • črn flomaster
  • škarje
  • žica
  • čajna svečka

Postopek izdelave:

Lučka za noč čarovnic - 1a
Poiščemo steklen kozarec za vlaganje. S šivilskim metrom izmerimo dolžino (dolžina po obodu kozarca) in višino (spodnji del kozarca, brez navoja).
Lučka za noč čarovnic - 2

Odrežemo pravokotni trak oranžnega papirja (uporabimo mere kozarca). S črnim flomastrom narišemo poljubnega strahca. Vse črne ploskve bomo izrezali, zato ne rišemo premajhnih oblik.
Lučka za noč čarovnic - 3
Črne ploskve izrežemo z olfa nožem ali škarjami. Izrežemo tako, da pustimo malo črnega roba.
Lučka za noč čarovnic - 4
Izrezani del motiva na hrbtni strani prekrijemo s prosojnim rumenim papirjem (lahko uporabimo tudi vrhnjo plast rumene servetke ali kos peki papirja) in ga z lepilnim trakom prilepimo na podlago. Oranžni trak ovijemo okrog kozarca in ga na zadnji strani zlepimo z lepilnim trakom.
Lučka za noč čarovnic - 5
Svetloba preseva skozi prosojni papir.
Lučka za noč čarovnic - 6
Iz žice izdelamo držalo za lučko. Najprej naredimo manjšo zanko, nato oba konca žice ovijemo okrog grla kozarca. Na nasprotni strani zanke en konec žičke ovijemo okrog drugega in naredimo zaključek v obliki spirale. Odvečni del odrežemo. Drugi konec žice v loku napeljemo do zanke in zapnemo.
Lučka za noč čarovnic - 7
V lučko vstavimo čajno svečko in jo postavimo na okensko polico ali obesimo pred hišo na drevesno vejo.
Lučka za noč čarovnic - 8

3
0

0 komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

There are no products