Fotosestavljanka

Kot majhni smo navdušeno sestavljali  lesene kocke z  natisnjenimi  podobami pravljičnih junakov. Te podobe zamenjajmo s fotografijami  prijateljev, nepozabnih spominov iz potovanj ali zabav in kocke bodo spet zaživele. Kot unikatno darilo za različne priložnosti.

Potrebujemo:

  • šest fotografij
  • lesene kocke
  • ravnilo
  • nož olfa
  • lepilo

Postopek izdelave:

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice-2

Osnova na katero lepimo izrezane dele fotografij so kocke. Malo pobrskajte po hiši, mogoče najdete kakšno odsluženo  otroško sestavljanko. V kolikor ni te sreče pa jih dobite v otroških trgovinah. Najbolj idealne so lesene, v lepih lesenih škatlicah, tako da je tudi za embalažo vse poskrbljeno.

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice - 3

Izmerimo stranico kocke in pomnožimo s številom kock po dolžini in širini. Tako dobimo velikost oziroma mere fotografije. Če jih razvijemo v foto studiu izberemo format fotografije, ki je najbližji našim meram (izberemo malo večjo fotografijo in jo odrežemo).

 

Potrebujemo šest fotografij. Izberemo jih iz lastnega arhiva. Izbor fotografij in sama ideja je prepuščena vam. V našem primeru gre za portret prijateljice.

 

Namig: Uporabimo tudi program za obdelavo fotografij. Izberemo določene detajle na fotografijah, jih povečamo na velikost formata in natisnemo.

 

Natisnjeno fotografijo obrnemo na hrbtno stran in nanjo narišemo mrežo. Kvadratke natančno izrežemo z olfa nožem in fotografije eno za drugo nalepimo na kocke. Ko se prva ploskev posuši  kocke obrnemo (vse v isto smer) in ponovimo postopek (še 5x).

 

Kocke zložimo v leseno škatlo ali jih zapakiramo v platneno vrečko.

 

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice - 5

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice - 6

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice - 4

Fotosestavljanka - www.brezideje.si - ustvarjalnice - 7

0 komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

There are no products