OTROŠKI SVET

 • Ogrlica iz barvic

  By admin on 2. aprila 2015
  Za izdelavo mavričnega nakita uporabimo delčke barvic, ki so odslužile svojemu prvotnemu namenu.
  Več
  0
  1
 • Zvezki – oviti v črte

  By Maja on 12. novembra 2012
  Izbira lepih šolskih zvezkov, blokov in beležnic v trgovinah je ogromna. Da se bi naši zvezki vsaj malo razlikovali od vseh ostalih, jih lahko polepimo s trakovi in ustvarimo zanimiv efekt.
  Več
  0
  2
 • Osebni blokec

  By Maja on 11. novembra 2012
  Dolgočasen blok s kartonskimi platnicami lahko s pisanimi trakovi, fotografijo in črkami svojega imena spremenimo v razigrano osebno beležko, ki že na daleč sporoča, da pripada ustvarjalnemu najstniškemu lastniku.
  Več
  0
  0
 • Pobarvanke za Noč čarovnic za najmlajše

  By Tjasa on 29. oktobra 2012
  Medtem, ko bodo starejši in bolj spretni izrezovali buče, lahko naši najmlajši barvajo pobarvanke za noč čarovnic, ki jih lahko kasneje uporabimo kot dekoracijo prostora za večerno zabavo. S klikom na posamezno sliko boste odprli PDF dokument ali spletno stran, kjer lahko svojim malčkom natisnete pobarvanke. vir: www.animaljr.com vir: www.paulabecker.com Vir: jemorris.com vir: www.printactivities.com Vir: www.coloring-book.info Vir: www.hellokids.com Vir: 1.bp.blogspot.com   Vir: www.coloring.ws vir: www.youthonline.ca/ Vir: www.coloring-book.info Vir: www.freecoloring.info  
  Več
  0
  0
 • Leteči zmaj

  By Maja on 1. septembra 2012
  Spuščanje zmajev izvira iz Kitajske, vetrovno vreme pa občasno tudi nas kar kliče, da izdelamo zmaja. Nato se odpravimo na travnik in z njim tečemo proti vetru ter postopno odvijamo vrvico. Ko zmaj doseže višino, na kateri je veter dovolj močan, sam leti visoko pod nebom, mi pa ponosno uživamo v razgledu.
  Več
  0
  9
 • Vetrnica v obliki mlina

  By Maja on 18. avgusta 2012
  Poleti se razveselimo vsakega vetra. Nanj nas v hipu opozori vetrnica, ki se med vsemi oblikami vetrnic najhitreje zavrti. Zapičimo jo v lonček z zelišči ali rožami in postavimo na balkon ali pokrito teraso. Če bi jo želeli imeti na odprtem, pa za izdelavo izberimo materiale odporne na vodo, da nam je poletna nevihta ne uniči.
  Več
  0
  0
 • Vetrnica v obliki cveta

  By Maja on 4. julija 2012
  Da se vetrnica zavrti v vetru, ni nujno klasične oblike. Izdelajmo okroglo v obliki razkošnega cveta
  Več
  0
  1
 • V kot vetrnica

  By Maja on 4. julija 2012
  Ko zapiha poletni vetrc oživijo vetrnice vseh vrst. Tudi takšne, ki so del prikupne žuželke.
  Več
  0
  1
 • Velikonočna kokoška

  By Maja on 20. marca 2012
  Potrebujemo: jajce iz stiropora časopisni papir lepilo za les plastični krožnik kozarec vode akrilne barve (belo, rumeno in rdečo) čopič črno pisalo Postopek izdelave: Predpriprava Za začetek potrebujemo neko osnovno obliko skulpture, ki jo želimo izdelati. Ker je predvsem večje predmete zamudno v celoti oblikovati samo v tehniki papirmašeja, si pri oblikovanju osnove lahko pomagamo z različnimi materiali. Obliko lahko […]
  Več
  0
  3
 • Vodna zapestnica

  By Maja on 24. januarja 2012
  Potrebujemo: plastično cev premera 10mm (dobimo jo v večjih vrtnih centrih ali trgovinah z gradbenim materialom) plastično cev premera 8mm bleščice perlice lepilo škarje vodo lijak Postopek izdelave Debelejšo cev položimo okoli zapestja, da izmerimo dolžino zapestnice (približno 20 cm) in jo odrežemo. Odrežemo 2,5 cm tanjše cevi in jo do polovice vstavimo v debelejšo cev. V cev vsujemo nekaj […]
  Več
  0
  2
 • Frnikole

  By Maja on 23. januarja 2012
  Potrebujemo: modelirno maso (v treh odtenkih modre barve) vrečko iz organce pečico Postopek izdelave Manjše koščke dobro pregnetemo. Ustvarimo različne barvne kombinacije. Oblikujemo v kroglice. Spečemo v pečici po navodilih na embalaži mase. Ohladimo in ko se naveličamo frnikolanja,  shranimo v vrečko.
  Več
  0
  0
 • Školjka – obesek

  By Maja on 23. januarja 2012
  Potrebujemo: prazno školjko usnjeno vrvico debeline 2mm univerzalno lepilo ali pištolo za lepilo škarje Postopek izdelave Konec vrvice položimo v notranjost školjke in dobro zalepimo. Na vrhu pustimo nekaj vrvice (kot zanko) in nato nadaljujemo z navijanjem in lepljenjem okoli školjke do sredine. Odvečno vrvico odstrižemo in konec skrijemo v školjko. Nosite obesek Školjka z veseljem.
  Več
  0
  2
There are no products