O BREZIDEJE?

Brezideje je spletna stran namenjena:

  • vsem tistim, ki radi ustvarjate, a ne najdete pravih idej
  • tistim, ki svoje ideje že uresničujete in potrebujete le še sapico navdiha
  • staršem, ki želite skupaj z otroki razvijati domišljijo in spodbujati njihovo ustvarjalnost
  • vzgojiteljem in učiteljem pri neskončnem iskanju novih zamisli in bogatitvi vzgojno-izobraževalnega procesa

Kako si pisano obarvati dan, izdelati lepo darilce, kreativno preživeti prosti čas? SPLET IDEJ ponuja različne zamisli, razvrščene po tematskih sklopih. Vsaka ustvarjalnica je opremljena s seznamom materiala in natančnim potekom izdelave.

Čar otroškega ustvarjanja je spontanost in neobremenjenost pri upodabljanju. Z leti se tudi te primarne lastnosti počasi izgubijo, namesto da bi se razvijale, zato je pomembno, da otroško ustvarjalnost spodbujamo in tej spontanosti po malo dodajamo tudi znanja iz likovne teorije. Tako pomagamo razvijati ustvarjalno mišljenje, ki je bistveno, ne samo za razvoj na likovnem področju, temveč za odkrivanje in raziskovanje sveta nasploh. V LIKOVNIH IZZIVIH so malo drugače zastavljene likovne zamisli. Nekatere se dotikajo zgodovine likovne umetnosti in znanih umetnikov, druge so podkrepljene z enostavnimi pristopi na podlagi likovne teorije.

V OTROŠKEM SVETU so zbrane delavnice za najmlajše. Končni izdelek ni tako pomemben, kot je sam proces ustvarjanja. Pomembne so ideje, motivacija, zabava in veselje pri ustvarjanju.

 

AVTORICI

Profesorica likovne umetnosti, ki jo je že med študijem odpihnilo v svet ilustracije, kjer se dobro počuti še danes. Samostojna ustvarjalka na področju kulture, polno zaposlena z oživljanjem junakov v slikanicah (med zadnjimi Ekvorna, Elvis in Tara morata stran, Bela kot galeb…) ter otroških in mladinskih revijah.

Kot ilustrator sodeluje pri različnih projektih, pogosto pa se delo prepleta tudi z izzivi grafičnega oblikovanja. Svoja dela je večkrat predstavila na samostojnih in skupinskih razstavah (Galerija Hest 35, Galerija Inštituta Jožef Stefan, Mestna knjižnica Ljubljana…).

Vedno nemirni prsti ji od malega ne dajo miru, da ne bi vsaj malo drugače zavila darilo ali skrbno izdelala predmet, ki polepša dom. Tako je včasih del svojega časa namenila tudi pripravi ustvarjalnih delavnic, ki so bile redno objavljene v reviji Pil, zdaj pa so na ogled tudi na tej spletni strani. Več o njenem delu si lahko ogledate na www.majalubi.com.Kljub enostavnosti in udobju moderne tehnologije, še vedno z večjim navdušenjem poprime za škarje in si umaže dlani, namesto da se s prsti sprehaja po tipkovnici in izvršuje iste ukaze »izreži – prilepi«.

Po izobrazbi je profesorica likovne umetnosti. Nekaj časa se je intenzivneje ukvarjala s starimi fotografskimi tehnikami, podobe aplicirala na različne vrste kamna in iz tega področja tudi diplomirala. Navdušujejo jo čari otroškega ustvarjanja, predvsem pa njihova spontanost in domišljija.

Vodila je razne ustvarjalne delavnice ter razstavljala na slikarskih, fotografskih in kiparskih razstavah (fotografska razstava Fotopub v Novem mestu, razstava fotografij gledališke predstave v Šentjakobskem gledališču, slovenska kiparska razstava »Javni kipi« na Ljubljanskem Magistratu…).

There are no products